Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolega przyjechał z Norwegii i obdarował mnie świeżutką makrelą. Bardzo zdrowe, smaczne i szybkie danie obiadowe. Przy smażeniu ryby można było zaraz się zorientować, że ryba jest świeża, bo nie było czuć rybą.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Rybę myjemy i przygotowujemy do smażenia. Ja miałem to szczęście, że rybki dostałem odgłowione i patroszone. Solimy i posypujemy pieprzem naturalnym w/g uznania. Tak pozostawiamy na 15 minut. Rozgrzewamy patelnię, obtaczamy rybę w mące i na rozgrzanym maśle klarowanym smażymy. Podajemy gorącą z ziemniakami puree i surówką.