Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny przepis na zupę krem z dyni. Jest niezwykle aromatyczna i aksamitna, a dodatek imbiru nadaje jej lekkiej ostrości. Będzie idealna na obiad lub ciepłą kolację.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1011
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38500
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1287
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1011
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38500
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1287
Składniki
Dynię, ziemniaki i marchewki obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek poszatkuj na mniejsze kawałki.
W garnku o grubym dnie rozpuść masło klarowane, wrzuć cebulę oraz czosnek i podsmaż do zeszklenia. Następnie dodaj pozostałe warzywa, starty na tarce imbir, kurkumę i gałkę muszkatołową. Całość smaż przez kilka minut, po tym czasie zalej bulionem.
Gotuj do miękkości warzyw. Pod sam koniec dopraw solą i pieprzem do smaku. Zblenduj na gładki krem, podawaj posypaną pestkami z dyni i kleksem śmietany.