Do góry

Dania główne Przepis na:

''ala bigos

ala bigos

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 17550

Dodano: 22.05.2010

Odsłon: 6380

Tanie, proste i smaczne.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotowac nóżki z włoszczyzną, solą, pieprzem, liściem laurowym i zielem angielskim. Wyjąc, oddzielic mięso od kości, rozdrobnic, wrzucic do rosołu.

  2. Dodac poszatkowaną kiszoną kapustę i pokruszone grzybki, gotowac do miękkości.

  3. Cebulę pokrajac w drobną kostkę, zeszklic na maśle, dodac do kapusty.

  4. Kiełbasę pokroic w półplastry, dorzucic do dania. gotowac na wolnym ogniu. Dodac resztę przypraw i nadal gotowac.

  5. Jabłko zetrzec na drobnej tarce i dodac do kapusty, gotowac.

  6. Im więcej danie jest gotowane (i odgrzewane tym lepsze).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 29 maja 2010 ostatnio próbowałam coś takiego... nie będę komentować.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatta81 22 maja 2010 Dżem z owoców leśnych???! O matko.....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń