Do góry

Dania główne Przepis na:

''Udka'' z prodiża

Udka z prodiża

Autor: Netka34

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 166

Dodano: 09.03.2011

Odsłon: 3102

Najbardziej soczyste podudzia sa z prodiza, kto nie wierzy, niech sprobuje:)

Składniki

  • podudzie (pałka), 1 kg
  • przyprawy
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni najlepiej stalowej rozpuscic tluszcz, wrzucic paleczki -jedni zwa udkiem, drudzy podudziem- posolic z wierzchu, posypac czerwona slodka papryka i tak zrumiec, na zloto.

  2. Przerzucic nasze paleczki z patelni do prodiza. Jesli ktos lubi, moze dodac odrobinke wiorek masla na wierzch, ale niekoniecznie. Wystarczy resztki tluszczu z patelni;) I tak w prodizu niech sie rumienia ok godzine. Mozna w trakcie je przewrocic na druga strone, by rownomiernie sie piekly. Jest to szybki sposob na najsmaczniejsze udka, ktore rozplywaja sie w ustach i tego smaku nie da sie podrobic smazeniem na patelni, duszeniem, lub nie daj boze w mikroweli. Podawac mozna z salatka z salaty lodowej, lub po prostu ziemniakami, idealne rowniez na rodzinne spotkania;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kobra222 20 lutego 2013 Przepis wyjątkowo do bani... Poczytaj sobie w swoich mądrych książkach (może po włosku) co to jest udko,a co pałka z kurczaka...:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń