Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebem jest tylko z nazwy, w rzeczywistosci jest to bardzo smaczne ciasto z jablkami, orzechami i suszonymi owocami. Smakuje z maslem a nawet bez zadnych dodatków.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Składniki
Zetrzec jablka na tarce o duzych oczkach, orzechy grubo posiekac. Wszystkie skladniki oprócz maki i proszku do pieczenia wymieszac i odstawic na cala noc.
Nastepnego dnia dodac make i proszek do pieczenia, wyrobic ciasto i uformowac bochenek chleba. Piec w foremce wylozonej papierem do pieczenia w temp. 160° C ok. 60-80 minut w zaleznosci od wielkosci bochenka.
Smakuje z maslem a nawet bez zadnych dodatków. Zawiniety w folie przechowuje sie 3-4 tygodnie.