Do góry

Desery Przepis na:

Adwokacik

Adwokacik

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 130

Dodano:

Odsłon: 15507

Smaczne...

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopt jasny -Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąki zmieszane z proszkiem i lekko wymieszać . Wylać na formę. Piec w temp. 160-180 około 25 minut.

  2. Biszkopt ciemny- Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąki zmieszane z proszkiem i kakao lekko wymieszać . Wylać na formę. Piec w temp. 160-180 około 25 minut. Po upieczeniu wyciąć kółka w biszkopcie.

  3. Masa -Miękkie masło utrzeć na pulchną masę dodawać po trochę adwokat całość dokładnie połączyć.

  4. Przełożenie ciasta: Jasny biszkopt – połowa masy adwokatowe – biszkopt ciemny z dziurkami – reszta masy adwokatowej wkładać w dziurki – ubita na wierch ubita na sztywno śmietana kremówka (do ubijanej masy kremówki dodać 2 łyżki rozpuszczonej żelatyny) – posypać startą czekoladą CIASTO SCHŁODZIĆ W LODÓWCE

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń