Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aksamitna zupa grzybowa"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 297
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 97
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 470
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 297
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 97
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 470
Składniki
Grzyby suszone zalej letnią wodą i mocz 2 godziny.
Na patelni rozgrzej masło i zeszklij cebulę. Dodaj do niej odsączone grzyby i podsmaż na dużym ogniu. Potem przełóż je do garnka i zalej połową bulionu.
Pozostały bulion zagotuj w drugim garnku i wrzuć mrożone podgrzybki. Miękkie zmiksuj z wywarem za pomocą blendera.
Dolej grzybowy sos do garnka z bulionem oraz cebulą i wymieszaj ze śmietanką.
Udekoruj zupę rozmarynem.
50 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 250
<strong>Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV