Do góry

Desery Przepis na:

Ananas smażony

Ananas smażony

Autor:

Przepisów i artykułów: 842 Ocena: 16204

Dodano:

Odsłon: 1844

Słodkie zwieńczenie upalnego lipcowego dnia.

Składniki

  • średni ananas
  • 10 dag masła
  • 5 łyżek cukru
  • 1/2 szklanki białego wina
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • żurawina ze słoika
  • 1/2 szklanki kremówki
  • szczypta cynamonu
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Płatki migdałowe uprażyłem na suchej patelni. Śmietanę ubiłem na sztywno , odstawiłem do lodówki . Ananasa obrałem , pokroiłem w cienkie plastry , usunąłem środek.
    Na patelni rozpuściłem masło , wsypałem cukier , włożyłem plasterki ananasa , oprószyłem cynamonem i smażyłem 5 minut . Podlałem winem. Gdy prawie całe wino odparowało przełożyłem ananasa na talerzyki , posypałem uprażonymi płatkami migdałowymi.
    Podałem z żurawiną i ubitą na sztywno śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewus71 18 lipca 2014 Uwielbiam ananasy ,takiego przepisu nie miałam
Koniecznie muszę wypróbować
Przewiduje że przepyszne

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 17 lipca 2014 Wspaniała propozycja na przygotowanie ananasa - pycha! :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nikola2005 17 lipca 2014 Smażonego jeszcze nie jadłam i same smakowitości w składnikach ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lidka5x5 16 lipca 2014 Ale...smaczniusie, dobrze mówisz, dobre,słodkie zwieńczenie gorącego dnia:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń