Do góry

Desery Przepis na:

Ananasowiec

Ananasowiec

Autor: julita1988

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 56

Dodano: 23.03.2010

Odsłon: 1822

bardzo smaczne ciasto warto wypróbować:)

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. KREM: budyń ugotować na soku z ananasów - wystudzić. masło rozetrzeć z żółtkami, dodać po trochu ugotowanego budyniu, na koniec dodać pokrojone w kostkę ananasy. wyłożyć na biszkopt.

  2. białka ubić na pianę dodać 4 łyżki cukru pudru i wiórki kokosowe - wymieszać. wyłożyć na blachę i wysuszyć w piekarniku na złoty kolor. pokruszyć na krem lub ułożyć w całości.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

julita1988 24 marca 2010 Ja budyń gotowałam tylko na soku i wyszedł idealnie:) w końcu to tylko jedna paczka prawda:) ilościowo kremu nie jest zbyt dużo z tego co pamiętam, wystarczy na cienką warstwę, ale gdyby było jej więcej obawiam się że w połączeniu ze słodka warstwa kokosowa wyszłoby zbyt mdłe. Przepis na blachę.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 24 marca 2010 Połączenie ananasów i kokosa jest zawsze boskie ;). Budyń gotuję na takiej ilości soku z ananasów, jaka jest w puszce ? - nie uzupełniam wodą do 0,5 l (jak tradycyjnie do budyniu)? Jak dużo wychodzi masy ananasowej i kokosowej? Na tortownicę czy blachę?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń