Do góry

Dania główne Przepis na:

Aromatyczna pasta pomidorowo-paprykowa

Aromatyczna pasta pomidorowo-paprykowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 5

Smaczny pomysł na "Aromatyczna pasta pomidorowo-paprykowa"

Składniki

  • 2 pomidory
  • 2 papryki czerwone
  • 4 ugotowane ziemniaki
  • 2 ząbki czosnku
  • słodka papryka, sól, pieprz
  • łyżka miodu
  • olej
  • oliwa do nadania paście konsystencji
  • 2 średnie cebule
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Papryki umyj, ułóż na blasze.

  2. Obok połóż obrane, pokrojone na duże kawałki cebule. Skrop olejem. Opiecz. Z papryk zdejmij skórę, usuń pesteczki. Włóż do misy z cebulą i obranym czosnkiem.

  3. Zmiksuj z pokrojonymi pomidorami (możesz je wcześniej sparzyć i obrać).

  4. Dołóż pokrojone lub starte ziemniaki, dodaj oliwę (do nadania konsystencji) oraz miód. Ponownie zmiksuj i dopraw do smaku.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń