Do góry

Dania główne Przepis na:

Arrabbiata Cesarecce

Arrabbiata Cesarecce

Autor:

Przepisów i artykułów: 496 Ocena: 9825

Dodano:

Odsłon: 448

Wściekły sos z sycylijskim makaronem!

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czosnek zgniotłam nożem i posiekałam, chili pokroiłam w plasterki. Sos powinien przyjemnie palić w ustach.
    Na małym ogniu przesmażyłam chili i czosnek, a gdy tylko zaczął się rumienić dodałam sos pomidorowy i obrane pokrojone pomidory. Można użyć pomidorów z puszki, lub tylko świeżych.

  2. Pomidory z sosem podsmażałam, aż się zagęścił a czosnek był całkowicie miękki. Jeśli sos jest zbyt kwaśny można dodać łyżeczkę cukru.

    Ugotowałam makaron według przepisu na opakowaniu 10 minut w osolonym wrzątku. Dodałam go do sosu, przesmażyłam chwile i wymieszałam. Sos pomidorowy zawiera w sobie sól, do tego parmezan jest słony. Po wyłączeniu ognia dodałam posiekana bazylię a na talerzu posypałam parmezanem.

  3. :D

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (28)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń