Do góry

Przekąski Przepis na:

Awokado z łososiem

Awokado z łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 810 Ocena: 15780

Dodano:

Odsłon: 10024

Wielbiciele łososia i awokado !!! Polecam .

Składniki

  • 2 szt awokado
  • 1 cytryna
  • 1 duża czerwona cebula
  • 150 g wędzonego na zimno łososia
  • 1 pomarańcza
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 1-2 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • koperek
  • czerwony pieprz do ozdoby
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Awokado umyłem, przekroiłem na pół, usunąłem pestki. Ostrożnie wydrążyłem miąższ. Pokroiłem w cienkie plasterki, skropiłem sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny
    ( awokado nie ciemnieje ). Cebule obrałem, opłukałem, pokroiłem w cienkie krążki.
    Wędzonego łososia pokroiłem w cienkie plasterki, a te na jeszcze mniejsze kawałki.
    Pomarańczę sparzyłem, obrałem, wyciąłem fileciki miąższu.
    Sos : oliwę, 2 łyżki wody, miód oraz musztardę wymieszałem. Doprawiłem solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
    Ułożyłem w metalowych obręczach plastry awokado, czerwoną cebulę, łososia, pomarańczę. Każdą porcję skropiłem sosem. Udekorowałem koperkiem i ziarnami czerwonego pieprzu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 25 kwietnia 2015 Zdrowe i wyśmienite połączenie, a prezentacja bajeczna! :D

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń