Do góry

Dania główne Przepis na:

Börek nach Mizydas Art

Brek nach Mizydas Art

Autor: Oliwia7

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 12

Dodano: 11.02.2010

Odsłon: 540

Danie tureckie.Danie dla wegetarianow.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szpinak drobno pokrojony najlepszy mrozony wymieszac z serem feta,drobno pokrojona cebula i pieprzem.

  2. Ze skladnikow wyrobic ciasto.Najlepsze ciasto wyrabiane jest okolo 15 minut.Ciasto rozwalkowac i wykroic male okragle placuszki.Na kazdy placek nakladac farsz szpinakowo-serowy i lepic pierozki.

  3. Ukladac pierozki jeden obok drugiego w brytfanie wysmarowanej 30 ml oleju.Na pierogi wylac jogurt wymieszany z maka i calosc posypac sezamem.Zapiekac w piekarniku w temperaturze 180 st C okolo 30-35 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

NATIE 12 lutego 2010 Brzmi rewelacyjnie! Uwielbiam szpinak, fete i jogurt. Musze sprobowac.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń