Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7864
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1067
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13623
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7864
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1067
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13623
Składniki
Polecam ta bardzo smaczna przekąskę w arabskim stylu, z aromatem ogniska :)
Nad palnikiem gazowym położyłam dodatkowo kratkę z piekarnika i położyłam na niej bakłażana. Z każdej strony opalałam bakłażana po parę minut, aż będzie miał spalona skórkę. Można też bakłażana opiec w piekarniku, ale to nie będzie ten sam smak. Po opaleniu całego, wewnątrz powinien być także gotowy. Obrałam go ze spalenizny i pokrojonego włożyłam do miseczki i rozdrobniłam widelcem, można to zrobić malakserem ale krótko, aby pozostały fragmenty bakłażana.
Do pasty bakłażanowej dodałam oliwę, czosnek, kumin, chili, sok z lemonki, sól i tahinę, całość wymieszałam. Baba ganusz najlepiej smakuje jeszcze lekko ciepły. Smacznego :)