Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2682
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20192
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 580
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 798
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2682
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20192
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 580
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 798
Składniki
Polecam ta bardzo smaczna przekąskę w arabskim stylu, z aromatem ogniska :)
Nad palnikiem gazowym położyłam dodatkowo kratkę z piekarnika i położyłam na niej bakłażana. Z każdej strony opalałam bakłażana po parę minut, aż będzie miał spalona skórkę. Można też bakłażana opiec w piekarniku, ale to nie będzie ten sam smak. Po opaleniu całego, wewnątrz powinien być także gotowy. Obrałam go ze spalenizny i pokrojonego włożyłam do miseczki i rozdrobniłam widelcem, można to zrobić malakserem ale krótko, aby pozostały fragmenty bakłażana.
Do pasty bakłażanowej dodałam oliwę, czosnek, kumin, chili, sok z lemonki, sól i tahinę, całość wymieszałam. Baba ganusz najlepiej smakuje jeszcze lekko ciepły. Smacznego :)