Do góry

Przekąski Przepis na:

Baba ganusz z cukinii

Baba ganusz z cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 273 Ocena: 4953

Dodano:

Odsłon: 5580

Pyszna pasta do chleba i warzyw

Składniki

  • cukinia jedna średnia lub dwie malutkie
  • pasta tahini 1 łyżka
  • oliwa- 2 łyżki
  • cytryna sok 1 łyżka
  • czosnek 1 ząbek
  • sól i pieprz/chili
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Bardzo polecam ta pastę, sezon na cukinie wciąż trwa a bakłażany nie rosną w ogródku.

    Cukinie lekko przypaliłam w piekarniku na 200 stopni - około pół godziny.

    Obrałam skórkę która będzie odchodzić.

  2. Składniki wrzuciłam do malaksera. I gotowe.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 10 października Za późno podałaś przepis ! Uwielbiam cukinię i mogłam jeść już całe lato! Ale poważnie, to MUSI być super przepyszne. Dzięki za przepis - zabieram do plagiatorka. :):) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bryssska 21 września Nazwę kojarzę z programu food network, wygląda apetycznie ;-D Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basiliana 20 września Pieczona cukinia z nutą sezamu - to musi być dobre. Słyszałam kilka razy nazwę baba ganusz i jakoś zawsze zapominałam sprawdzić co oznacza. Teraz już wiem:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń