Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Baba makowa"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
Składniki
Masło utrzyj, dodaj cukier, ucieraj 3–4 minuty. Do masy dodawaj po jednym jajku, miksuj. Dodaj olej, skórkę cytrynową i mąkę wymieszaną z proszkiem. Wymieszaj.
Do miski odłóż 1/3 ciasta. Wymieszaj ją z 1/2 szklanki suchego maku. Do pozostałego ciasta dodaj dwa kisiele, wymieszaj. Formę posmaruj masłem, wysyp mąką. Na dno formy wyłóż ciasto makowe, na nie ciasto z kisielem.
Piecz godzinę w temp. 180°C. Posyp cukrem pudrem.
CZAS: około 2 godzin
<strong>Pani Agnieszka Walentowicz mieszka w Inowrocławiu</strong>Źródło: Dobry Tydzień