Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dzieciństwa.....Babcia, trzymająca makutrę i ucierająca masło z cukrem, i pozostałymi składnikami drewnianą pałką....ehhh....to były czasy.....
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
Składniki
Piekarnik ustawić na 170st.C....najlepiej tylko dolna grzałka. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym jajku. Wsypać pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać. Ciasto jest dość gęste. Przełożyć do foremki, wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika i piec ok.45 min.,do suchego patyczka. Kakao jest dodatkiem. Nie musicie go dawać. Ew.możecie zrobić pół białego i pół ciemnego:) Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Najlepiej smakowało posmarowane masłem i dżemem.....lub z poranną kawką w ulubionej filiżance;)