Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki cytrynowe z jagodami

Babeczki cytrynowe z jagodami

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 848

Dodano:

Odsłon: 181

Doskonałe połączenie jagód i aromatu cytryny.

Składniki

  • 100 g miękkiego masła
  • 75 g cukru pudru
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu cytrynowego
  • 125 g mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g jagód (lub borówek)
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Masło i cukier puder utrzyj do otrzymania bardzo jasnej i puszystej masy, ok. 5 minut. Następnie dodaj pojedynczo jajka, za każdym razem dokładnie miksując. Wlej ekstrakt cytrynowy, a następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Miksuj krótko tylko do wchłonięcia się mąki, na koniec ciasto wymieszaj szpatułką. Dodaj jagody lub borówki.

  2. Gotowe ciasto przełóż do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Z podanej ilości składników wyjdzie Ci ok. 10 babeczek. Piecz przez 20 min w temp. 180°C.
    Upieczone babeczki posyp cukrem pudrem lub polej lukrem.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń