Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki z budyniem"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 68
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 191
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 86
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 72
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 68
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 191
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 86
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 72
Składniki
Masło posiekaj z mąką tak, by powstały grudki. Dodaj żółtko, cukry, sól, śmietanę. Zagnieć ciasto, schłodź. Wyklej nim foremki, piecz 15 min. w temp. 180°C.
Ugotuj budyń, dodaj żółtko. Ostudź. Masło utrzyj, dodawaj budyń, ucieraj. Włóż krem do babeczek, udekoruj owocami.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień