Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki z budyniem i truskawkami

Babeczki z budyniem i truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 194

Dodano:

Odsłon: 1556

Kruche babeczki z budyniem i truskawkami.

Składniki

  • 1/2 kg mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 g margaryny
  • 1 cukier waniliowy (8g)
  • 2 czubate łyżki śmietany
  • 3 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • truskawki
  • budyń śmietankowy
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i posiekać nożem z margaryną. Dodać jajka, cukier, cukier waniliowy, śmietanę i wyrobić ciasto.

  2. Budyń gotujemy wg. przepisu na opakowaniu, truskawki myjemy i kroimy na mniejsze części.

  3. Foremki smarujemy margaryną, ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim foremki. Do środka nakładamy po dużej łyżce budyniu (przestudzonego), a na to pokrojone truskawki. Resztę ciasta rozwałkowujemy i radełkiem kroimy w cienkie paski, które potem układamy na babeczkach.

  4. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C i pieczemy babeczki ok. 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń