Do góry

Dania główne Przepis na:

Babeczki z tuńczykiem i serem

Babeczki z tuńczykiem i serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 174 Ocena: 890

Dodano:

Odsłon: 87

Wersja wytrawnych babeczek idealna na przekąskę lub obiad.

Składniki

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 120 g mąki gryczanej
  • 1 jajo
  • 1 cebulka
  • 40 g sera żółtego
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • ok pół szklanki wody
  • 1 łyżka oleju/masła do wysmarowania formy
  • przypraw wedle uznania
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy. Tuńczyka odsączamy z wody.

  2. Do mąki i proszku do pieczenia dodajemy jajko, cebulkę. ser żółty pokrojony w kostkę (odrobinę zostawić po posypania góry), mieszamy do połączenia składników. Na koniec tuńczyka, dolewamy partiami wodę i mieszamy wszystko.

  3. Formę smarujemy tłuszczem i napełniamy masą tak do 3/4 pojemności. Posypujemy serem i pieczemy ok 30 min 170 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń