Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki z zielonym lukrem

Babeczki z zielonym lukrem

Autor:

Przepisów i artykułów: 455 Ocena: 6728

Dodano:

Odsłon: 1995

Babeczki same rozpływają się w ustach, są lekko wilgotne, więc długo zachowują świeżość.

Składniki

  • Ciasto : mąka pszenna 310 g
  • zmielone wiórki kokosowe 40 g
  • 3 jajka
  • Powidła śliwkowe 147 g
  • cukier 200 g
  • olej 125 ml
  • mleko 250 ml
  • cynamon 1 łyżeczka
  • kakao 1 czubata łyżeczka
  • Soda oczyszczona 1 czubata łyżeczka
  • Zielony lukier : sok kiwi 60 ml
  • biała czekolada 50 g
  • zmielone wiórki kokosowe 15 g
> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mieszamy ze sobą, jajka, cukier, mleko, olej i dżem.
    Mąkę mieszamy z cynamonem, kakao, sodą i stopniowo dodajemy do masy jajecznej.
    Foremki na babeczki wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości i pieczemy ok. 20-25 minut w 170-180 C.
    Czekoladę rozpuszczamy nad parą wodną, dodajemy zmielone wiórki kokosowe i sok, mieszamy. Po częściowym wystudzeniu babeczek polewamy je zielonym lukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń