Do góry

Desery Przepis na:

Babka bananowa

Babka bananowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 327

Dodano:

Odsłon: 8195

przydatny przepis gdy chcemy sie pozbyc sciemnialych bananow oczywiscie nie tylko takich :)

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. banany pokroic na kawalki,utrzec je ze smietana i polowa cukru

  2. jajka utrzec z reszta cukru i maslem.Make wymieszac z proszkiem do pieczenia,do masy jajecznej dodawac stopniowo mase bananowa i make

  3. ciasto przelozyc do do natluszczonej formy i piec 45 min w 175 stopniach

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

JOJO134 22 lipca 2010 trudno mi powiedziec,zawsze mi sie udaje,mozliwe,ze ta ilosc bananow mogla cos zepsuc

13 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatta81 30 maja 2010 czy fakt ze dałam 5 bananów a nie 3 jak w przepisie mógł spowodowac iz wyszedł mi zakalec? babka jest taka gliniana i bardzo mokra w srodku chociaż skorupka wyszła złoto brązowa:( nie wiem co źle zrobiłam:(

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatta81 11 maja 2010 a na jaką forme te proporcje? czy mała keksówka moze być?:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń