Do góry

Desery Przepis na:

babka caffe latte...

babka caffe latte...

Autor:

Przepisów i artykułów: 503 Ocena: 17195

Dodano:

Odsłon: 13089

babka kawowo-mleczno-kakaowa, przepis na keksowkę

Składniki

  • 250 g miękkiego masła
  • 75 ml mleka
  • 200 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 4 jajka
  • 350 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2-3 łyżeczki rozpuszczalnej kawy
  • 3 łyżeczki kakao
  • 2 łyżki mleka w proszku
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszystą masę. Ciągle mieszając dodajemy po jednym jajku. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem i wlewamy mleko. Wszystko dokładnie mieszamy.

  2. Ciasto dzielimy na 3 części. do jednej dodajemy kakao, do drugiej kawę a do trzeciej mleko w proszku.

  3. Formę keksówkę smarujemy tłuszczem i oprószamy bułką tartą. Na dno wylewamy ciasto kakaowe, następnie z mlekiem a na końcu z kakao

  4. Pieczemy w 170oC około 40-45 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń