Do góry

Desery Przepis na:

Babka cytrynowo-truskawkowa

Babka cytrynowo-truskawkowa

Autor: dorcia41

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 351

Dodano: 12.04.2010

Odsłon: 1158

Zaletą tego ciasta jest to że można zmieniać jego smak w zależności od dodanego aromatu :))

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mleko, cukier, margarynę zagotować, ostudzić. Po ostudzeniu dodać całe jajka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i zapach cytrynowy. Wylać na wysmarowana blachę, wierzch posypać pokrojonymi w plasterki truskawkami. Po upieczeniu według uznania posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową, Życzę smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń