Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
Masło utrzyj z 250 g cukru. Ubij białka ze solą. Żółtka i cukier waniliowy dodaj do masła z cukrem. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i na przemian z mlekiem dodawaj do utartych z cukrem i masłem żółtek, mieszając. Dodaj pianę z białek i wymieszaj. Ciasto podziel na połowy. Do jednej dosyp kakao i pozostały cukier.
Formę natłuść i wysyp bułką tartą. Nałoż jasne ciasto, a na nie ciemne. Piecz 80 min w 180 st. C. Po wystudzeniu ozdób lukrem oraz płatkami migdałowymi.