Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon kapuściany trwa, pomyślałam sobie że upiekłam babkę ziemniaczaną, dlaczego mam nie upiec babki kapuścianej. Więc upiekłam, bardzo prostą w wykonaniu, smaczną, babkę kapuścianą z kaszą gryczaną. Polecam :)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 602
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 154
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 162
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 121
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 602
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 154
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 162
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 121
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy. Poszatkowaną kapustę jeszcze ostrym nożem rozdrabniamy w misce.
Jajka mieszamy z solą i pieprzem, dodajemy kwaśną śmietanę, majonez, mąkę, kaszę gryczaną, drobno pokrojony koper, starty żółty ser i mieszamy.
Dodajemy drobno pokrojoną kapustę do ciasta, dobrze mieszamy wszystkie składniki.
Formę smarujemy olejem roślinnym.
Wlewamy do niej gotowe ciasto.
Pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach Celsjusza. Po upieczeniu studzimy w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach.
Po 20-30 minutach studzenia w piekarniku wyjmujemy formę z babką.
Nakrywamy dużym talerzem i przewracamy do góry dnem formy, babcia sama wyjdzie :)
Dostudzamy żeby kasza nam lepiej doszła.
Kroimy w plastry grubsze, polewamy ulubionym sosem, pasuje każdy sos.
Smacznego!!!