Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto jest pyszne, aromatyczne i wilgotne w sam raz z kubkiem mleka bądź z filiżanką gorzkiej kawy.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 2523
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 174
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 68
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 2523
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 174
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 68
Składniki
Mandarynki wkładamy do naczynia i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika 180 stopni na 15 minut. Wyjmujemy i miksujemy w blenderze aż zrobi się pure.
Następnie dodajemy cukier, olej, jajka, mąkę, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i szczyptę soli i wszystko dokładnie miksujemy.
Ciasto przekładamy do keksówki posmarowanej margaryną i posypanej kaszą manną. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 180st około 40 minut. Sprawdzamy patyczkiem.
Po wystudzeniu nasączamy babkę sokiem z dwóch mandarynek, i polewamy polewą polewa: Roztapiamy czekoladę i mieszamy z sokiem z mandarynek