Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babka migdałowa"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga
Masło utrzyj z cukrami i solą. Dodawaj stopniowo żółtka. Mąkę wymieszaj z migdałami i proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy, wlej kremówkę, wyrób. Białka ubij, dodaj do ciasta, delikatnie połącz.
Formę na babki z kominem natłuść, oprósz mąką. Wlej ciasto. Piecz 60 minut w temp. 180°C. Udekoruj białą polewą czekoladową, cukrowymi motylkami i perełkami.Źródło: Chwila dla Ciebie