Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, szybka babka na stół wielkanocny )
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 119
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 69
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 119
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 69
Składniki
Masło ucierać mikserem do białości, dodać miód i kolejno po jednym jajku. Mąkę połączyć z mielonymi orzechami i proszkiem do pieczenia. Suche składniki dodawać po łyżce do masy maślanej i miksować na najniższych obrotach. Foremkę na babkę natłuścić i posypać bułką tartą. Przelać ciasto do formy i wstawić do nagrzanego do 170st.C piekarnika i piec ok 50 minut do tzw. suchego patyczka. Wierzch babki polać lukrem /ja polałam gotowym różowym/ lub polewą czekoladową. Dekorujemy wg uznania. SMACZNEGO!