Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
16 porcji • : 15 min • pieczenie: 60 min • 230 kcal/porcja • 3 zł/porcja
Rozbij jajka i oddziel białka od żółtek. Do białek dodaj sól, ubij je na sztywną pianę. Mąkę przesiej i wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Rodzynki umyj, po czym namocz je w rumie.
Żółtka zmiksuj na gładką masę z cukrem, cukrem waniliowym i olejem. Miksując dalej, dodawaj stopniowo twaróg, następnie mąkę z proszkiem do pieczenia, mak i rodzynki.
Formę do babki posmaruj cienko masłem i obsyp mąką. Rozgrzej piekarnik do 160 st. C.
Dodaj do ciasta ubite białka, delikatnie wymieszaj. Przelej ciasto do formy. Piecz ok. 60 minut. Gdy przestygnie, oprósz cukrem pudrem.Źródło: Olivia