Do góry

Desery Przepis na:

Babka"zebra"

Babkazebra

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 865

Dodano:

Odsłon: 11024

Smaczne ciasto do popołudniowej kawy.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żółtka oddzielić od białek dodać szczyptę soli ubić.Pod koniec ubijania dodać cukier i cukier waniliowy,kolejno po jednym żółtku,wodę olej,ocet,mąkę proszek do pieczenia.Dokładnie wymieszać.

  2. Podzielić na 2 części do jednej dodać kakao-wymieszać.

  3. Tortownicę wysmarować i posypać tartą bułką.Na środek tortownicy wlewać po 2 łyżki ciasta ciągle w to samo miejsce zaczynając od białego.

  4. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut.ostudzić posypać cukrem pudrem.SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

biancorossa 21 marca 2012 Ładnie wyrośnięte. Jak dużej tortownicy użyłaś?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zjkrol 20 marca 2012 Dzięki..Kupiłam je jesienią i do tej porypięknie kwitną.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kucharzyna 20 marca 2012 Piękne zdjęcie, te wrzosy są prześliczne :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń