Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka do upieczenia babka twarogowa z dodatkiem pomarańczy lub wanilii.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Twaróg rozgniatamy widelcem. Żółtka oddzielamy od białek.
Żółtka ubijamy ze słodzikiem/cukrem do puszystości, następnie dodajemy miękkie masło (może być rozpuszczone i ostudzone). Miksujemy do połączenia, dodajemy twaróg i miksujemy dalej. Masa będzie ciężka, ale taka ma być. Na koniec stopniowo mąkę.
Ubijamy białka ze szczyptą soli i mieszamy z masą łyżką do połączenia składników.
Formę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę. Pieczemy w 180 stopniach 50-60 minut.