Do góry

Desery Przepis na:

Babka z oranżadą

Babka z oranżadą

Autor: homciak93461

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 13

Dodano: 07.01.2011

Odsłon: 3080

CIASTO PYSZNIUTKIE . POLEM MAŁO WYDADKU OKOŁO - 15 ZŁ .

Składniki

  • 4 jajka
  • 2,5 szklanki mąki
  • 1 SZKLANKA ORĘŻADY
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3/4 łyżki oleju
  • 1 szklanka cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. BIAŁKA UBIĆ NA PIANĘ , STOPNIOWO DODAJĄC CUKIER , ŻÓŁTKA , POTEM MĄKĘ WYMIESZANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA . NA KONIEC OLEJ Z ORANŻADĄ .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

homciak93461 27 lutego 2011 POLECAM TA KUCHHARKĘ :) bARDZO DOBRE PRZEPISY ......

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 07 stycznia 2011 Sorry za uwagi, ale: nie dokończyłaś przepisu. Ile piec, w jakiej temperaturze, na formę o jakich rozmiarach przeznaczony jest przepis? W opisie przygotowania zapomniałaś o kakao. Poza tym tekst pisany drukowanymi literami źle się czyta, lepiej jest pisać normalnie. Dodawanie przepisu to nie wyścigi, lepiej zrobić to na spokojnie, ale dokładnie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń