Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka na oranżadzie Helena, szybka, pyszna.. i zawsze mi znika w mgnieniu oka:)
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 448
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13129
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 448
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13129
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, Zoltka rozcieram na malych obrotach z.cukrem, dolewamy oliwe, szklanke maki, i reszte skladnikow oprocz kakao. Białka ubijamy na sztywna piane z odrobinka soli, dodajemy ja na samym koncu powoli, jednilita mase dzielimy na dwie czesci i do jednej wsypujemy kakao. Do formy przeznaczonej do pieczenia babki(natartej oliwa i opruszonej maka) rozlewam raz biala czesc a raz czekoladowa mase. Piekarnik rozgrzewamy do 220°C pieczemy 45-50 minut :-) Smacznego:-)