Do góry

Dania główne Przepis na:

Babka ziemniaczana z pieczarkami

Babka ziemniaczana z pieczarkami

Autor: mari

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 1928

Dodano: 12.02.2010

Odsłon: 9735

smaczna, tania, szybka

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotowac, utłuc, ostudzic i utrzec z 2 łyżkami masła oraz pietruszką. Pieczarki pokroic drobno i udusic na pozostałym maśle, połączyc z ziemniaczaną masą. Od białek oddzielic żółtka. Dodac je do masy razem z bułką tartą, przyprawic, wymieszac.

  2. Z białek ubic pianę. Sztywną pianę posolic i ubijac jeszcze chwilę. Następnie połączyc z masą ziemniaczaną (mieszac delikatnie).

  3. Wyłożyc do naczynia żaroodpornego, posmarowanego tłuszczem. Zapiec w piekarniku w temp. 180 stopni, około 40 minut. Upieczoną babkę podawac z dodatkiem sosów i surówek. Ja podałam z sosem pieczarkowym i surówką z marchwi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

monia_i_ania 27 lutego 2010 Ojjj, pieczarki, to właśnie lubimy, bardzo chętnie wypróbujemy na piątkowy obiad. Pozdrawiamy

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

CytrynowaMeg 13 lutego 2010 Trochę zmodyfikowałam przepis,ale pomysł naprawdę świetny:)
POLECAM:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 12 lutego 2010 Ciekawy sposób na ziemniaki. Na pewno wypróbujemy. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń