Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka ziemniaczana z warzywami"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 33
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 46
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 33
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 46
Składniki
Ziemniaki zetrzyj na tarce o małych oczkach, odciśnij sok. Pora, papryki i marchewki pokrój w paski. Pomidory bez skórek pokrój.
Na patelni rozgrzej oleju, wrzuć pokrojony boczek, smaż kilka minut, mieszając. Dodaj warzywa, smaż 5 minut. Na koniec dodaj pomidora. Smaż chwilę.
Starte ziemniaki połącz z jajkami i mąką. Wymieszaj. Dodaj warzywa. Dokładnie wymieszaj. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, wlej do niego masę, wyrównaj. Zapiekaj 1,5 godziny w temperaturze 180° C.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień