Do góry

Przekąski Przepis na:

Bagietka z tatarem

Bagietka z tatarem

Autor: pelen_brzuszek

Przepisów i artykułów: 188 Ocena: 2278

Dodano: 13.03.2018

Odsłon: 187

Przedstawiam Wam szybką i malutką przekąskę, w której główną rolę odgrywa tatar. Świetnie nada się na domowe imprezy. Nie tylko dobrze smakuję, ale też cudnie się prezentuję. A do tego jest bardzo podzielna. Zapraszam i do dzieła :)

Składniki

  • Bagietka pszenna/pełnoziarnista 2 szt.
  • Masło do posmarowania
  • Mięso wołowe na tatar 250 g.
  • Cebulka 1 mała
  • Olej rzepakowy 1 łyżeczka
  • Ogórki kiszone 4-5 sztuk dużych
  • Żółtka od kurek zielononóżek 2 szt.
  • Pieprz w razie potrzeby
  • Sól w razie potrzeby
3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso dobrze posiekać (jeśli nie jest doprawione to doprawiamy).
    Cebulkę obrać i pokroić w bardzo drobną kostkę.
    Ogórki również pokroić w kostkę.
    Mięso, cebulkę, ogórki, żółtka i olej dokładnie wymieszać.

    Bagietki pokroić na małe kromeczki, posmarować delikatnie masłem i obficie nałożyć tatar.


  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń