Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bajaderkowe kostki"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Czas przygotowania: 90 minut. 1 sztuka: 185 kcal. Cena sztuka: 0,70 zł
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Dodaj masło, cukier i cukier waniliowy. Wbij jajka. Zagnieć ciasto. Blachę wyłóż pergaminem. Spód wylep ciastem. Placek piecz 40 minut w 180 st.
Zmiksuj mleko z marmoladą, kakao i rumem. Ciepły placek pokrusz. Kawałeczki ciasta wymieszaj z posiekanymi bakaliami, zalej mlekiem z marmoladą, kakao i rumem. Wyrób.
Masę rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Odstaw na noc. Następnego dnia pokrój na małe kostki. Udekoruj je paseczkami stopionej białej polewy czekoladowej oraz piankami pokrojonymi na kawałeczki.Źródło: Tina