Do góry

Przekąski Przepis na:

Bakłażan w pomidorach

Bakłażan w pomidorach

Autor:

Przepisów i artykułów: 431 Ocena: 8572

Dodano:

Odsłon: 950

Z chili

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywa powinny być pokrojone w grubsza kostkę.
    Bakłażany najpierw pokroiłam w grube plastry i posoliłam je. Po kwadransie wypuszczą sok, który trzeba strzepnąć nożem z ich powierzchni.
    Na patelni zeszkliłam cebulę i chili pokrojone w plastry. Potem dodałam pokrojonego w kostkę bakłażana i zgnieciony nożem i posiekany czosnek.
    Gdy bakłażan się zrumienił dodałam sparzone, obrane i pokrojone w kostkę pomidory.
    Całość smażyłam do rozpadnięcia się pomidorów. W razie czego podlałam wody , gdyby całość była zbyt sucha. Pod koniec całość doprawiłam solą.


  2. Bakłażan w takim wydaniu jest kremowy i świetnie smakuje z kwaskowatymi pomidorami.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (36)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń