Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 144
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 104
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22742
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 144
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 104
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22742
Składniki
Wszystkie warzywa powinny być pokrojone w grubsza kostkę. Bakłażany najpierw pokroiłam w grube plastry i posoliłam je. Po kwadransie wypuszczą sok, który trzeba strzepnąć nożem z ich powierzchni. Na patelni zeszkliłam cebulę i chili pokrojone w plastry. Potem dodałam pokrojonego w kostkę bakłażana i zgnieciony nożem i posiekany czosnek. Gdy bakłażan się zrumienił dodałam sparzone, obrane i pokrojone w kostkę pomidory. Całość smażyłam do rozpadnięcia się pomidorów. W razie czego podlałam wody , gdyby całość była zbyt sucha. Pod koniec całość doprawiłam solą.
Bakłażan w takim wydaniu jest kremowy i świetnie smakuje z kwaskowatymi pomidorami. Smacznego :)