Do góry

Dania główne Przepis na:

Bałkańskie kolanka

Bałkańskie kolanka

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 6050

Dodano:

Odsłon: 81994

bardzo prosta i smaczna potrawa dla miłośników makaronu

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na 2 łyżki gorącej oliwy wrzuciłam pół pętka kiełbasy pokrojonej w kosteczkę. Po kilku minutach dodałam pokrojoną czerwoną paprykę oraz posiekaną cebulę. Kiedy warzywa się podsmażyły, dolałam szklankę wody, osoliłam, dodałam łyżeczkę słodkiej papryki i pół łyżeczki chilli. Dusiłam. Kiedy papryka była miękka dodałam 4 łyżki lutenicy. Czym jest lutenica? To bałkańska pasta-sos z pomidorów, papryki, bakłażanów i cebuli. Poddusiłam jeszcze około 5 minut, dodałam garść natki pietruszki. Podałam z makaronem kolanka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

szczotka_od_kija 15 lipca 2013 Haa, tylko zobaczyłam zdjęcie i od razu wiedziałam, że to Twoje:)!!! Ach te Bałkany:))))))), przepis wygląda nieziemsko:)!

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kasia90 30 stycznia 2013 Tak jak w opisie proste i smaczne:) Pozdrawiam

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 29 stycznia 2013 Lutenicę można spotkać w sklepach z egzotyczną lub eko żywnościa. Czasem na kiermaszach urządzanych w galeriach handlowych też się znajdzie. No i z pewnością na Allegro :) Odpowiedzi: 1 ▼

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Afrodyta84 29 stycznia 2013 wspaniale wygląda i napewno tak smakuje! mam tylko pytanie? gdzie można kupić tą pastę pomidorową?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń