Do góry

Napoje Przepis na:

Ballantine''s whisky sour

Ballantines whisky sour

Autor: marekb123

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 4

Dodano: 31.03.2012

Odsłon: 2070

Średnio zaawansowany

Składniki

  • • 40 ml whisky Ballantine’s Finest
  • • 20 ml soku z cytryny
  • • 10 ml syropu cukrowego
  • • cząstka cytryny (1/8) lub wisienka
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wlać do shakera wypełnionego lodem . Wymieszać energicznie do momentu, aż na ściankach zewnętrznych shakera pojawi się efekt zmrożenia. Przelać do szklanki typu short (old fashioned) wypełnionej lodem. Dekorować cząstką cytryny albo wisienką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń