Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast lodów - ciasto. Na bazie twarogu, na kruchym spodzie z dodatkiem kakao. A na wierzchu banany przykryte przezroczystą polewą i polane nutellą.
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 451
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 168
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5566
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1132
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 456
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1290
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 451
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 168
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5566
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1132
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 456
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1290
Składniki
Mąkę, masło, kakao i 90g cukru zagnieść. Następnie rozwałkować i rozłożyć na dużej blasze (takiej największej z wyposażenia piekarnika) wyłożonej papierem do pieczenia. Mocno przycisnąć i ponakłuwać widelcem. Odstawić w zimne miejsce.
Piekarnik rozgrzać do 175 stopni. 4 banany obrać i zmiksować razem z jogurtem, łyżką soku cytrynowego i cukrem wanilinowym. Puree bananowe połączyć z 300g cukru i twarogiem. Kolejno dodawać jajka i budynie w proszku. Masę serową rozprowadzić na kruchym spodzie. Piec ok. 60 minut. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i ostudzić.
Pozostałe banany obrać, przekroić wzdłuż na pół i skropić pozostałym sokiem cytrynowym, a następnie ułożyć na cieście. Przygotować polewę wg przepisu na opakowaniu dodając 20g cukru i polać nią ciasto. Można też użyć jasnej np. cytrynowej galaretki rozpuszczonej w 250ml wody. Nutellę podgrzać i ozdobić nią ciasto. Smacznego :)