Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiecie jak to jest z tymi promocjami, choć staramy się ograniczać zakupowym szaleństwom…no bo banany były w promocji i wydawało nam się, że zjemy. Ale jakoś po jednym wyszło i reszta została. Fajnym sposobem na wydłużenie „żywotności” bananów jest owinięcie „gałązki” folią spożywczą i przechowywanie w niskiej temp. BTW, postanowiliśmy zrobić ciacho i wyszło właśnie tak ;)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8063
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1162
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9834
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4528
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 534
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8063
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1162
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9834
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4528
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 534
Składniki
Banany obieramy, miąższ miksujemy, dodajemy rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę. Odstawiamy w chłodne miejsce, by lekko stężała…inaczej krakersy załapią falę i popłyną ;) Na dno blaszki kładziemy warstwę krakersów, wylewamy tężejącą już masę na wierzch. Wstawiamy do lodówki na 20 min, po czym na wierzchu kładziemy kolejną warstwę ciastek, lekko je wciskając w masę. Wstawiamy do lodówki. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, na wolnych obrotach miksera mieszamy z rozpuszczoną żelatyną. Wylewamy na warstwę krakersów. Ponownie wstawiamy do lodówki. W tym czasie rozrabiamy galaretki w nieco mniejszej ilości wody, studzimy. Wylewamy jako ostatnią warstwę naszego ciasta. Do lodówki i po kilku godzinach możemy rozkoszować się smakiem.