Do góry

Desery Przepis na:

Bananowiec

Bananowiec

Autor: anioleczek324

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 41

Dodano: 27.10.2010

Odsłon: 1698

szybkie, łatwe i smakuje

Składniki

  • galaretki cytrynowe, 2
  • banany, 4szt
  • zółtko, 1
  • masło, 15dag
  • cukier waniliowy, 1
  • 1 banan i gal pomaranczowa do dekoracji
  • ok 15 biszkoptów
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Średniej wielkości tortownice (o średnicy ok25 cm.) wyłożyć biszkoptami.

  2. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody i wystudzić

  3. Banany obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach ewentualnie pokroić na cienkie plasterki

  4. Żółtko utrezć z masłem i cukrem waniliowym, połączyć z tężejącymi galaretkami cytrynowymi i bananami.

  5. Masę bananową przełożyć do tortownicy, wstawić dolodówki na ok 1 godz. Udekorować placerkami bananów.

  6. Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i wystudzić. Tężejącą galaretke wyslać na ciasto i schłodzić w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń