Do góry

Desery Przepis na:

Banany w karmelu

Banany w karmelu

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 48

Dodano:

Odsłon: 1972

Deser jest bardzo smaczny warto spróbować.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obierz banany,skrop sokiem z cytryny.

  2. Na patelni rozpuść cukier,jak najmniej mieszając,aby się skrystalizował.Gdy zacznie brązowieć,dodaj masło i wymieszaj.Na karmelu smaż banany z każdej strony po kilka minut.Przygotuj sos czekoladowy.Margarynę rozpuść w niewielkim rondelku.Dodaj do niej łyżkę kakao (najlepiej ciemnego,holenderskiego).Składniki gotuj na niewielkim ogniu,cały czas mieszając,dopóki cukier się nie rozpuści.Po usmażeniu polej banany gorącym sosem czekoladowym.

  3. Podawaj gorące.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń