Do góry

Zupy Przepis na:

BARSZCZ BIAŁY

BARSZCZ BIAŁY

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3411

Dodano:

Odsłon: 17795

pyszny barszczyk w sam raz na Świeta:)))

Składniki

  • biała kiełbasa
  • kawąłek wędzonego boczku
  • kawałek cienkiej kiełbaski
  • cebula
  • czosnek
  • żurek (najlepiej własnej roboty)
  • odrobina kwaśnej śmietany
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do zup w płynie
  • majeranek
  • jajko na twardo jako dodatek
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. wstawiamy w garnku wodę i wkładamy biała kiełbaskę. Biła kiełbaskę najlepiej ponacinać aby oddała cały swój smak

  2. na patelni podsmazyć wedzony boczek z kiełbaską i cebulką. Dodać wszystko do gotującej się białej kiełbaski

  3. Do prawiamy wszystko pieprzel, solą, majerankiem i przyprawą do zup.

  4. dodajemy żurek

  5. na koniec zaprawiamy barszcz odrobiną kwaśnej śmietany

  6. Jako dodatek podajemy jajko na twardo

  7. SMACZNEGO:))))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

eliot44 02 lutego 2016 Wygląda smacznie, choć sam zrezygnowałbym z przyprawy w płynie. De gustibus... Tyle, że to nie barszcz, a żurek. Barszcz przygotowuje się na kwasie z kiszonej kapusty - to zupełnie inna zupa. U mnie podaje się ją z kluskami ziemniaczanymi (szarymi), ewentualnie z jakimś makaronem.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń