Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Barszcz ukraiński"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 107
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 50
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 107
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 50
Składniki
Mięso z kurczaka umyj, włóż do garnka, zalej wodą i ugotuj wywar. Wyjmij mięso. Pokrój buraki, wrzuć do wywaru i gotuj, aż będą prawie miękkie.
Poszatkuj kapustę, oczyść i pokrój warzywa. Wrzuć do wywaru, dodaj pokrojone liście buraków, listki laurowe, ziele angielskie i gotuj 15 minut. Zagęść botwinkę zasmażką, przypraw do smaku solą oraz octem i gotuj jeszcze 15 minut.
Obierz i pokrój ziemniaki, Ugotuj w oddzielnym naczyniu. Odlej wodę, przełóż ziemniaki do barszczu, wsyp posiekany szczypiorek, przypraw czosnkiem. Możesz dodać pokrojone mięso z kurczaka.
Porcje 8, 50 min, Cena 1,30 zł, Kalorie 350 kcal
Aneta Klimecka z KatowicŹródło: Takie jest życie