Do góry

Zupy Przepis na:

Barszcz z mięsnymi uszkami

Barszcz z mięsnymi uszkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3185

Dodano:

Odsłon: 1060

barszcz na buraczkach to coś co lubię najbardziej

Składniki

  • barszcz: 2 kg buraków,
  • 2 cebule,
  • 3 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, szczypta soli, pieprzu, cukru,
  • Ciasto: 40 dag mąki,
  • szklanka gorącej wody,
  • łyżka oleju,
  • szczypta soli
  • farsz: 40 dag mięsa mielonego,
  • cebula,
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Buraki obrać, umyć, zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebule obrać, pokroić na małe kawałki, wrzucić do buraków, wsypać przyprawy. Wlać ok 3 litry wody i gotować ,aż buraki będą miękkie. Barszcz przyprawić wedle uznania.
    Mąkę wysypać na stolnicę, dolewać do niej gorącą wodę i zagniatać. Dodać żółtko, sól, olej i zagniatać. Ciasto przykryć i odstawić na chwile w ciepłe miejsce. Ciasto rozwałkować i wycinać kółka.
    Cebulę posiekać, podsmażyć, dodać mięso mielone, chwilę podsmażyć, dodać przyprawy. Farsz kłaść na kółka i lepić uszka. Uszka gotować w osolonej wodzie, aż do wypłynięcia na wierzch.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bromal1 11 lipca 2016 Uwielbiam, a dodatkowo przepis ma ręce i nogi. Dziękuję

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń