Do góry

Desery Przepis na:

Bataty faszerowane fetą

Bataty faszerowane fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 7

Przepis wart wypróbowania: "Bataty faszerowane fetą"

Składniki

  • 2 średnie bataty
  • 15 dag tłustego sera feta
  • 10-12 czarnych oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek świeżego tymianku; sałatka: mix sałat z rukolą
  • pomidorki koktajlowe
  • zielone oliwki
  • oliwa z oliwek
  • zioła do sałatek
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bataty wyszoruj szczoteczką (nie obieraj). Owiń je folią aluminiową i włóż do piekarnika z termoobiegiem rozgrzanego do 200°C. Piecz około 40 minut.

  2. Wyjmij warzywa, lekko przestudź, po czym przekrój je wzdłuż na pół. Środki delikatnie wydrąż łyżką. Postaraj się zostawić około centymetra krawędzi batatów.

  3. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj razem z tymiankiem i czarnymi oliwkami.

  4. połącz z fetą. Wymieszaj z solą i pieprzem.

  5. Nałóż farsz do wydrążonych batatów. Danie podawaj z grecką sałatką.

  6. Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 300. Stopień trudności: średnie.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń