Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bataty faszerowane fetą"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 184
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 184
Składniki
Bataty wyszoruj szczoteczką (nie obieraj). Owiń je folią aluminiową i włóż do piekarnika z termoobiegiem rozgrzanego do 200°C. Piecz około 40 minut.
Wyjmij warzywa, lekko przestudź, po czym przekrój je wzdłuż na pół. Środki delikatnie wydrąż łyżką. Postaraj się zostawić około centymetra krawędzi batatów.
Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj razem z tymiankiem i czarnymi oliwkami.
połącz z fetą. Wymieszaj z solą i pieprzem.
Nałóż farsz do wydrążonych batatów. Danie podawaj z grecką sałatką.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 300. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax